Trafic automat Blog - Detectivi Particulari Blog - Detectivi Particulari
Thursday, 2024-03-28, 11:17 AM
Welcome Guest | RSS

Activ Investigatii SRL

Blog

"Dacă mama ta vine şi spune că te iubeşte, verifică informaţia... Este prima regulă pe care o înveţi când devii detectiv particular". La 35 de ani, Adrian vorbeşte despre sine ca despre un om bătrân. A văzut mai multe decât voia să vadă şi a trăit mai mult decât alţii de vârsta lui. Explicaţia este simplă - când alţii dorm, el veghează. Fuma şi înainte de a deveni detectiv particular, acum 10 ani, dar când îl întrebi cât tutun bagă în el mai nou, ridică ochii spre cer şi dă din umeri. "Fără număr". Îţi înşiră şi bolile profesionale: "Plămânii, ficatul, rinichii..." Râde amuzat când îi zici că practică meseria pe care fiecare băiat, când era mic, visa să o aibă. "Nu e ce-şi închipuie lumea. Nouăzeci la sută din timp stai şi veghezi. Numai că nu poţi să dezlegi rebus sau cuvinte încrucişate, trebuie să fii cu ochii în patru. Zece la sută este acţiunea". Cât priveşte cazurile, nu în fiecare zi trebuie să dezlegi cine ştie ce enigme. "Sherloc ... Read more »

Views: 6378 | Added by: detectiv | Date: 2014-04-07 | Comments (1)

In general ai cam 20-30 de secunde la dispozitie pentru a observa toate aceste aspecte . Legat , insa de afirmatia mea conform careia nu exista detectiv si sofer , suntem in Romania , unde intotdeauna va trebui sa existe unul care sa faca pe seful sau pe marele detectiv , in timp ce celalalt se va simti lezat si in felul acesta vor exista tensiuni . Pentru a-ti castiga dreptul de a te numi detectiv particular , trebuie sa dovedesti prin munca , prin efort continuu , prin metodele si mijloacele folosite , dar mai ales prin efortul depus . Conteaza calitatea " lucrarilor " efectuate , care se traduce prin satisfactia clientului , si nu cantitatea . Cate , lucrari ai? Chiar pe unul dintre site-urile firmei mele , ma" laud " cu vreo 6000 de lucrari , dar sa nu va inchipuiti ca toate au iesit 100% perfect . Au fost greseli fatale penru un detectiv , au fost clienti pe jumatate multumiti dar in mare au iesit dupa sufletul meu , cum spune romanul . Un detectiv particular trebuie sa aiba puter ... Read more »
Views: 49734 | Added by: detectiv | Date: 2010-11-08 | Comments (3)

In mod normal as fi vrut sa scriu strict despre aceasta meserie , despre modalitatea de lucru , poate cineva are nevoie sau pur si simplu din dorinta de a povesti . Nu ca eu as fi vreun as in domeniu , dar imi place sa cred ca am ceva experienta . Povestea care va urma , are scopul de a " trezi " la realitate pe anumite persoane si de a cere parerea fostilor colegi , celor care m-au cunoscut ca si detectiv particular , celor care , zic eu , au invatat ceva de la mine . Deci . 

  In anul 2004 ( sper sa nu gresesc anul ) , am decis ca nu mai pot lucra pe cont propiu si ca ar fi cazul sa lucrez pentru o firma de detectivi . Aparuse legea detectivilor in 2003 si nu imi doream sa am probleme cu politia . Asa ca am trimis cv-uri la majoritatea agentiilor de detectivi si reprezentantul uneia dintre ele imi rasp ... Read more »
Attachments: Image 1
Views: 14703 | Added by: detectiv | Date: 2010-04-10 | Comments (3)

In majoritatea cazurilor si in toate tarile , detectivul particular " traieste " din filaj . Filajul presupune urmarirea unei persoane pentru a se stabili activitatea zilnica , persoanele cu care se intalneste , relatiile cu acestea . Toate aceste activitati sunt filmate sau fotografiate , iar aici intervine abilitatea detectivului de a face aceste lucruri fara a fi observat de catre obiectiv sau de celelalte persoane . Acum , in Romania sunt putine persoane care pot filma/fotografia pe ascuns , iar majoritatea copiaza metodele de la altcineva . In mod normal , detectivul particular trebuie sa isi foloseasca imaginatia pentru ca de cele mai multe ori nu dispune de aparatura superperformanta ci de simple camere video . Deci una din calitatile de baza ale detectivului trebuie sa fie imaginatia . Fara aceasta si copiind de la ceilalti modalitatea de a filma de cele mai multe ori greseste sau imaginile luate sunt de proasta calitate . Metodele folosite de catre mine sunt create de mine , s ... Read more »
Views: 18372 | Added by: detectiv | Date: 2010-04-07 | Comments (2)

Nu am pretentia ca as cunoaste toate chichitele acestei meserii , nu am pretentia ca parerile sau sfaturile mele ar fi cele mai bune , dar putem invata unii de la altii . Sunt de zece ani in domeniul investigatiilor private si pot spune ca am vazut si am facut multe nebunii , am invatat sa cunosc oamenii , am cunoscut si partea perversa a romanului dar si partile lui bune . In zece ani am cunoscut familii care aveau o imagine impecabila in lume , dar in interior aceastea erau macinate de gelozii , invidii, inselatorii,minciuni . Singura intrebare pe care mi-am pus-o atunci cand am inceput meseria a fost daca voi rezista fara sa devin un om suspicios la relatiile interumane de orice natura . Si raspunsul ? Inca ma mai lupt cu mine insami , cu partea intunecata a eu-lui meu interior . Cand am inceput scoala , unul dintre profesorii nostrii a emis un motto al meseriei de detectiv particular " Daca mama ta iti spune ca te iubeste , mai bine verifica " . In mod normal acest motto nu ar treb ... Read more »
Views: 4021 | Added by: detectiv | Date: 2010-03-25 | Comments (12)

Site menu
Tag Board
Our poll
Rate my site
Total of answers: 37
Statistics
Login form
Search
Calendar
«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Site friends