Friday, 2024-04-19, 4:06 AM
Welcome Guest | RSS

Activ Investigatii SRL

Blog

Main » 2010 » March » 25 » Detectivi Particulari
11:54 AM
Detectivi Particulari
Nu am pretentia ca as cunoaste toate chichitele acestei meserii , nu am pretentia ca parerile sau sfaturile mele ar fi cele mai bune , dar putem invata unii de la altii . Sunt de zece ani in domeniul investigatiilor private si pot spune ca am vazut si am facut multe nebunii , am invatat sa cunosc oamenii , am cunoscut si partea perversa a romanului dar si partile lui bune . In zece ani am cunoscut familii care aveau o imagine impecabila in lume , dar in interior aceastea erau macinate de gelozii , invidii, inselatorii,minciuni . Singura intrebare pe care mi-am pus-o atunci cand am inceput meseria a fost daca voi rezista fara sa devin un om suspicios la relatiile interumane de orice natura . Si raspunsul ? Inca ma mai lupt cu mine insami , cu partea intunecata a eu-lui meu interior . Cand am inceput scoala , unul dintre profesorii nostrii a emis un motto al meseriei de detectiv particular " Daca mama ta iti spune ca te iubeste , mai bine verifica " . In mod normal acest motto nu ar trebui sa fie inteles ca atare pentru ca este ciudat sa spui ca ar trebui sa verifici daca mama ta te iubeste . Dar realitatea vietii din Romania dovedeste pe zi ce trece ca aceast motto este real in toate formele sale . In anul 2000 am castigat primii bani din aceasta meserie . Dar cel mai mare castig al meu nu a fost faptul ca am castigat acei bani ci faptul ca am reusit , intr-o perioada in care aceasta meserie nu era oficiala ( se mergea pe ideea ca ceea ce nu este interzis prin lege este permis ) , sa castig increderea clientului , sa imi fac treaba in teren ajungand la o finalitate . Au urmat sute de lucrari care au generat stabilirea unor reguli esentiale pentru munca de filaj , reguli ce le-am impus celor care au lucrat cu mine . Nu este gluma , le-am impus efectiv si nu am acceptat ca aceste reguli sa fie incalcate decat daca cel care le incalca avea un argument puternic cu care putea sa imi inchida gura . Atat .

Intotdeauna voi castiga bani de pe urma muncii mele , dar satisfactia cea mai mare vine din lucrurile marunte , cum ar fi un simplu " multumesc " venit de la un client .

In aceasta meserie am creat propiile mele reguli legate de modalitatea efectuarii uni filaj , a unei investigatii , reguli nascute din munca in teren . Nu va inchipuiti ca filajul inseamna , batai , impuscaturi ci culmea , 90% plictiseala si doar 10% actiune reala ( dar nu gen Bond 007 ) . Dar mereu trebuie sa gandesti, sa gasesti solutii , mai exact sa iti folosesti creierul . Dar este o munca frumoasa , considerata de multi ca un drog care creaza dependenta .
Views: 4025 | Added by: detectiv | Tags: detectivi, private investigators, agentii detectivi particulari, detectivi particulari | Rating: 5.0/19
Total comments: 121 2 »
12 lumi  
0
Buna ziua dl.Adrian,am citit tot ce ati postat pana acum si mi-a placut,mai scrieti! Vreau sa va intreb ce parere aveti de femeile detectiv si daca ati cunoscut? Va multumesc anticipat,a uitam exista o carte despre care vorbeati,ce pret are? Stiti ca a aparut colectia ,,Interferente detectivistice",aveti idee,sunt bune? Numai bine!

11 detectiv  
0
buna roxana . logic ca in primul rand ar trebui sa termini liceul . Conform legislatiei in vigoare , pentru obtinerea atestatului de detectiv particular , trebuie sa ai o facultate terminata apoi sa sustii un examen la Politia Capitalei ( sau daca esti din alt oras la inspectoratul judetean din acel oras ) . Cam atat . Din pacate nu mai exista o scoala de profil in Romania . Ideal ar fi fost ca fiecare sa urmeze o astfel de scoala deoarece sunt multe de invatat . Nu este un domeniu in care sa acceada toti . Este parerea mea personala .

10 Roxana  
0
Sall numele meU E ROxana.Am 15 ani si vreau s ama fac detectiva.Vreau sa stiu de ce am nevoie.Imi place foarte multe am spirit de observatie aanalizez mereu fiecare cuvan al colegilor si asa ma falat multe despre ei sunt foarte curioasa si imi place sa stiu tot.Imi doresc foarte mult acest lucru.MS foarte mult.

9 ONY  
0
Am inteles, numele meu este Oniga Andrei, adresa mea de email este oniga_andrei2003@yahoo.com, inca o data vreau sa va multumesc pentru aceste informatii pe care mi le-ati oferit. O sa dau examenul pentru atestat iar apoi sa o sa revin cu un nou comentariu.

Va multumesc.
Cu Respect Oniga Andrei


8 adrian  
0
nu imi permit sa angajez pe cineva ,pentru ca momentan pot sa acopar cererile cu asociatul meu . nu sunt atat de multe lucrari dar nici nu ma pot plange . in mod normal un filaj clasic se face cu minimum doua masini si 3 sau 4 oameni , dar aceasta regula nu poate fi respectata deoarece clientul nu plateste . sumele sunt destul de mari si putina lume isi poate permite un detectiv . in alta ordine de idei , daca ai un detectiv incepator trebuie sa stai sa il inveti , sa ii explici ce are de facut etc . atunci cand ai o lucrare trebuie , insa sa te concentrezi asupra acesteia si nu prea ai timpul necesar sa stai sa inveti pe cineva . orice greseala facuta in acest domeniu poate duce la pierderea banilor . fiind o afacere nu iti poti permite acest lux . dar , iti promit ca in momentul in care voi avea o lucrare ceva mai complexa te voi chema sa participi . daca imi lasi un numar de telefon pe adresa mea de mail . ideal ar fi sa iti cumperi acele carti , sa iti obtii atestatul si vom gasi o solutie sa colaboram . ca sa iti raspund la o alta intrebare , daca sunt lucrari , in acest domeniu se pot castiga bani frumosi , dar sunt si perioada cand nu ai de lucru .

7 ONY  
0
Dar exista cerinta in acest domeniu? dvs. spuneti ca nu va permiteti sa angajati pe cineva, din ce motiv? Nu exista destula cerere in domeniu? Adica pe plan financiar sa zic asa se merita sa lucrezi in acest domeniu?

6 adrian  
0
pe autor il cheama Dumitru Ionea , telefon fix 021/3235469 . din pacate nu mai am numarul de mobil , dar suna pe fix si cere cu el . eu am firma mea , dar nu stiu daca momentan imi permit sa amgajez pe cineva . dar nu se stie niciodata . daca vorbesti cu domnul respectiv spunei ca suni din partea directorului de la Activ Investigatii .

5 ONY  
0
Stiu legea o am, indeplinesc si toate criteriile de sustinere a examenului, adik am studii superioare, desi mi se pare ciudat sa poti sa dai examenu doar daca ai studii superioare fara nici o alta pregatire in prealabil. Daca ati putea sa imi dati nr de tel sau un email ar fi nemaipomenit. Dvs. inca mai lucrati in domeniu, iar daca nu sunt prea indiscret pe cont propriu sau la o firma? Eu as fi de acord dupa ce iau atestatu sa lucrez la o firma unde sa fiu ucenic, fara a fi platit nu m-ar deranja macar de as invata ceva si de a prinde ceva experienta. Toata lumea intradevar cere experienta dar acea experienta daca nu te ajuta nimeni sa o faci de unde sa o ai. Stiu cum este si familia mea are o mica afacere si stiu de ce e nevoie de experienta.

Ma bucur ca mi-ati raspuns sincer nu ma asteptam, puteti trimite nr de tel sau emailu domnului cu cartile pe adresa ony.2009.o@gmail.com.

Numai bine va doresc

Va multumesc.


4 adrian  
0
pentru obtinerea atestatului de detectiv particular ar trebui sa citesti legea 329/2003 ( sper sa nu gresesc ) unde ti se explica fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi . exista posibilitatea sa te angajeze cineva chiar si fara experienta dar nu cred ca sunt prea multe sanse . oricum obtine-ti atestatul caci nu strica .sunt e piata doua carti de specialitate dar nu cred ca si-a facut prea multa publicitate cel care le-a scris . pot sa iti dau un numar de telefon si sa cumperi cartea direct de la sursa .

3 ONY  
0
Foarte interesante postarile, eu vreau sa obtin atestatul de detectiv particular, sunt tanar am doar 23 de ani si nu pot zice ca am avut prea mari tangente cu acest domeniu. Ce ar trebui sa fac pentru inceput cum ar trebui sa procedez, dupa obtinerea atestatului, adica m-ar angaja vreo firma fara experienta?
Astept poate imi vei da cateva informatii sper eu utile si folositoate in acelasi timp.

Despre aceasta merserie exista foarte putine informatii si foarte putine carti, poate chiar deloc.


1-10 11-12
Name *:
Email *:
Code *:
Site menu
Tag Board
Our poll
Rate my site
Total of answers: 37
Statistics
Login form
Search
Calendar
«  March 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Site friends