Saturday, 2024-04-20, 6:35 PM
Welcome Guest | RSS

Activ Investigatii SRL

Blog

Main » 2010 » April » 7 » Munca de filaj
1:39 PM
Munca de filaj
In majoritatea cazurilor si in toate tarile , detectivul particular " traieste " din filaj . Filajul presupune urmarirea unei persoane pentru a se stabili activitatea zilnica , persoanele cu care se intalneste , relatiile cu acestea . Toate aceste activitati sunt filmate sau fotografiate , iar aici intervine abilitatea detectivului de a face aceste lucruri fara a fi observat de catre obiectiv sau de celelalte persoane . Acum , in Romania sunt putine persoane care pot filma/fotografia pe ascuns , iar majoritatea copiaza metodele de la altcineva . In mod normal , detectivul particular trebuie sa isi foloseasca imaginatia pentru ca de cele mai multe ori nu dispune de aparatura superperformanta ci de simple camere video . Deci una din calitatile de baza ale detectivului trebuie sa fie imaginatia . Fara aceasta si copiind de la ceilalti modalitatea de a filma de cele mai multe ori greseste sau imaginile luate sunt de proasta calitate . Metodele folosite de catre mine sunt create de mine , sunt rodul imaginatiei mele , le pot schimba oricand , dar intotdeauna verific daca o metoda sau alta este buna sau nu . Acum 11 ani cand am terminat scoala de detectivi particulari , am invatat , cel putin teoretic pentru ca eu am cam lipsit de la unele cursuri , fotografierea pe ascuns , metodele de fotografiere pe ascuns . Pentru a ma perfectiona in arta fotografierii ascunse am iesit pur si simplu in oras cu un aparat de fotografiat si am inceput sa pun in practica ceea ce invatasem teoretic . Asa am invatat cum sa ma folosesc de lumina pe care o am , am invatat sa stabilesc distantele cele mai bune intre mine si obiectiv , am prins curaj sa fotografiez in baruri si restaurante . O alta calitate a detectivului particular este aceea de a-si stabili imediat pozitia optima pentru fotografiat , de a se folosi de ceea ce ii ofera terenul . In momentul in care intri intr-un restaurant tu trebuie sa observi unde se afla obiectivul , care este pozitia cea mai buna de unde tu poti filma , cat de frecvent vine ospatarul pe la mese ( exista riscul sa te vada acesta si sa iasa putin scandal ) , toate aceste lucruri intr-un timp cat mai scurt cu putinta . Deci atentia distributiva . Aceste lucruri trebuiesc cunoscute de catre toti detectivii care participa in teren , nu exista sofer si detectiv , exista un echipaj format din doi , zece detectivi . 
Views: 18381 | Added by: detectiv | Rating: 5.0/20
Total comments: 2
2 website promotions  
0
Una dintre cele mai impresionante bloguri le-am văzut. Multumesc mult pentru păstrarea internet elegant pentru o schimbare. Le-aţi luat stil, clasa, bravadă. Vorbesc serios. Vă rugăm să păstraţi-l pentru că fără internet este cu siguranta lipsit de inteligenţă.

1 roman  
0
Felicitari pentru ideea care te-a calauzit pentru crearea acestui blog. Si eu incerc sa promovez imaginea profesionista a detectivilor particulari atestati.Publicul larg nu este la curent cu mijloacele si metodele pe care detectivul le poate pune in slujba celor aflati intr-o situatie dificila. Putem dezvolta un real schimb de experienta si "lectii invatate". Pentru aceasta va fac si o invitatie : detectiv-de-serviciu.blogspot.com
Pe curand!

Name *:
Email *:
Code *:
Site menu
Tag Board
Our poll
Rate my site
Total of answers: 37
Statistics
Login form
Search
Calendar
«  April 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Site friends